70,8 km – 0 m szintkülönbség

Egy nagyon nehéz nap után ismét egy teljes nap Békésben a Nagy-Sárrét és a Kis-Sárrét vidékén.
Időnként megkérdezem magamtól, meddig lehet bÍrni ezt a hihetetlenül feszített tempót, de aztán elhessegetem magamtól a kérdést, a választ pedig főleg – annyi a dolgom, hogy fussak, figyeljek, visszajelzést adjak.
Káprázatos hajnal, kora reggel, pirkadat, nulla fok alatti hőmérséklet, lefagyott filmes és kísérő autó, köd, pára, csontig hatoló hideg, gyönyörű, sejtelmes napfelkelte, lassan melegedő hőmérséklet, rengeteg közös, sok-sok türelmet igénylő munka a filmes csapattal, ismét messzeségek, gátak, békési sajátosságok és csodák, nevetés, fáradtság, váratlan találkozás Szabó Alberttel a Csolt-monostornál, most éppen nem hiányzó aszfalt Vésztő előtt, kissé monoton menet Okányig, majd egy varázslatos szakaszokkal tűzdelt futás Zsadányig…
Hála a filmes stábnak a türelmükért, ahogyan én is az voltam velük, nem először és nem is utoljára. gyönyörűséget készÍtünk egy fuldokló bolygóról Nektek.
Köszönet, immár negyedszer a Bihari Madárvártának a fogadásunkért, külön Tirják László nemzeti park igazgatónak, Tóth Zsuzsi üzemeltetőnek és Stefanik Szabinak, az izek mesterének!!!
Gyönyörű, de nehéz nap volt…
Köszönöm a figyelmeteket!!!