74,4 km – 1.555 m. szintkülönbség

Utolsó előtti nap.
Bakony.
Bemelegítés, átvezetés, csúcsterheléssel csúcstámadás.
Azaz: Bakonynána – Zirc – Borzavár – Kőris-hegy.
A cél: mihamarabb feljutni, elérni a Bakony legmagasabb csúcsát, a hétszáz méter feletti Kőris-hegyet.
A motivációm az volt, hogy odafent várt a filmes csapat. Szerencsére a tegnapi zord időt ma kellemesebb váltotta, ugyan a szél időnként erősen fújt, de a napsütés és a tíz-tizenöt fok körüli hőmérséklet kellemes körülményeket biztosított, kemény munkám inkább a szintkülönbséggel volt.
Remek érzés volt nem kis munka után fölérni Szépalmapusztáról a csúcsra, de az ismételt találkozás a csapattal erőt adott. Hétvége lévén sok turista is rótta az ösvényeket,így ma nem voltam egyedül.
Bakonybélig egy megérdemelt ‘csurgás” lefelé, aztán egy újabb belső utazás bő huszonöt km-en keresztül Németbányán, Városlődön át Úrkútig.
Az utolsó nekiveselkedés következett, fel Kab-hegyre, az 599 méteren álló megújult Kinizsi Pál-kilátóhoz, ahonnan szűk öt hét után ismét megpillanthattam a távolban a Balaton vizét… Különleges érzés volt, a hihetetlent egyelőre meghagytam holnapra:-).
A Kab-hegy tetejéről hosszú ereszkedés, majd síkabb terep következett, így érkeztem el végül a Balaton-felvidék széléig, Nagyvázsonyig, ahol 75 km után befejeztem a mai napot!
Köszönjük előző napi szállásadónknak, Farkasné Elvirának és a mainak, a tapolcai Pelion Hotelnek és Rádli Krisztinának a támogatást!!! Nyugodt, színvonalas környezetet kaptunk a pihenéshez az utolsó nap előtt!!!
Fáradt vagyok-e? Naná…!!! Nagyon…
Köszönöm a figyelmeteket!