80,5 km – 2.800 m. szintkülönbség

Nem volt egyszerű a tegnapi napom, egyelőre nem fárasztalak Benneteket ezzel, sajnos a futáson kívül másra is kell figyelnem, mással is kell foglalkoznom…
A Cserhát közepétől a Börzsöny déli csücskéig??
Ha nem én csinálom, hanem valaki más, akkor annyit tudok erre mondani: szerintem ez nem fog menni.
No, ezért nem is akartam és mertem rágondolni – sem most, sem korábban.
Egy csúcsjavítás azonban épp arról szól, hogy átléped a lehetetlennek tűnő dolgok határait, de leginkább a sajátodét.
Az első huszonöt km mélységes csönd, filozofikus, zseblámpás haladás, csak én vagyok és a sötétség. Kegyetlen fókusz, higgyétek el!
Felsőpeténynél pirkadt rám a hajnal, onnan a régi versenyünk (BEAC MAXI 110) útvonalán nosztalgiáztam egy darabig, közben szép csendben, nyugodt tempóban megvolt a Naszály (652 m), majd a Lokó-pihenőn át irány a Börzsöny lábáig, Nógrádig. Kőkemény, nagyon hosszú kaptató a Csóványosig (938 m), onnan szűk három km-en át Nagy-Hideg-hegyig, majd egy ajándék ereszkedés Kóspallag előttig, a Kisinóci-turistaházig.
Bélyegzés, majd bementem a faluba, ahol három év után végre ismét találkoztam az ország legfiatalabb polgármesterével, Plachi Attilával, aki 2020-ban csodálatos fogadtatásban részesített. Megöleltük egymást, gratuláltam a településen zajló rengeteg felújításhoz, fejlesztéshez, majd ma esti szállásom, Nagyirtáspuszta, a Szent Orbán Erdei Wellness Hotel felé vettem az irányt, hogy a mai, nyolcvan km-es etap fáradalmait ki tudjam pihenni.
Szerintem nem fog sikerülni és ez nem a házigazdáimon múlik, akiknek őszintén köszönök mindent, egyszerűen annyira fáradt vagyok már, hogy… Bevallom, a mai 2.800 m. szk. egyáltalán nem hiányzott…ám egy csúcsjavítás már nem kívánságműsor…
Holnap, Veletek, ugyanitt…
Köszönöm a figyelmeteket!!!