Az élet értelme elsősorban az, hogy kifejezzük önmagunkat, kiaknázzuk a képességeink adta lehetőségeket, próbára tegyük az alkalmasságunkat és a rátermettségünket, tapasztalatokat gyűjtsünk önmagunkról, emberi mivoltunkról.
Én nem azért vagyok „sikeres”, mert különösen erős, kitartó vagy bátor vagyok, hanem azért, mert értelmet adok a cselekedeteimnek.
A „sikereimnek” azonban csak részben van szerepük abban, hogy azzá lettem, ami vagyok – nagyobb szerepet játszottak ebben a „kudarcaim”.
Nem vagyok tökéletes, ezt sokszor elmondom. Nem egyszer hibáztam.
Ember vagyok.

Sziasztok,

a tegnapi, sokadik napi sárdagasztás után nem volt egyszerű munkára bírni a combom izomzatát…Sőt. Történt egy dolog Mindszent előtt pár km-rel, ami még rátett egy lapáttal a mai nap nehéz indulására. A komp előtt egy órával óriásit estem, megbotlottam egy, a sárban rejtőzködő csempedarabban. Több méteren át próbáltam elkerülni az esést, ám négy-öt méter bukdácsolás után menthetetlenül vágódtam bele a sárba. egyik kezemben a fényképezőgép, másikban a GPS – nem tudtam letámaszkodni, ezeket próbáltam menteni, több-kevesebb sikerrel… A többit képzeljétek el lelki szemeitekkel:-)… A bal vállamra estem.
Bő egy évtizeddel ezelőtt így szakadt el a háromból két szalag a jobb vállamban… Ma hajnalban arra ébredtem, hogy ugyanazt érzem, mint akkor…A gond az, hogy most nincs időm foglalkozni ezzel a fájdalommal, problémával, mert másra kell figyelnem – az egész testemre…
Egészen véletlenül esett az eső hajnalban, óriási szél fújt, ez megmaradt egész nap, „véletlenül” pofaszélként:-)…A nap középső részében még a nap is kisütött, ám az utolsó órára ismét az eső volt az úr…Végre valami:-)…
Rengeteg cipőcsere, sok aszfalt, a végén pedig összeállt homokos terep, gyönyörű tájjal Zákányszék és Ruzsa között, főleg Ruzsa előtt. A lehetőségekhez képest a bemelegedés utántól viszonylag kemény, egyenletes tempót mentem, a pihenésre gondolva. Sándorfalváig nem igazán volt kedvem fotózni, figyeltem a vállam és a lábaim jelzéseire. Ráadásul Sándorfalván a bélyegzőhely (pizzéria) kegyetlenül zárva volt. Nem első tapasztalat, ezért kemény és őszinte leszek: „Tisztelt MTSZ, miért vannak bélyegzők idióta módon bezárva kocsmákba, sörözőkbe, művelődési házakba, pizzériákba, boltokba (mindenhol belülre!), miközben máshol vígan elérhetjük őket a természetben, információs táblák oldalán??!! Semmi értelme!!! Köszönöm…:-)”
A viharos szél komoly küzdelemre késztetett, a szélvédettebb helyeken volt időm morfondírozni nem haszontalan dolgokon.
Ma egész nap Csongrád-Csanád megyét „jártam”, futottam, ez a rész a szebbik arcát mutatta a tegnapi szakaszhoz képest, letudtam a Tisza-mentét és a Homokhát egy részét, holnap már megérkezünk Bács-Kiskun megyébe. Duna-Tisza-köze, annak minden szépségével, sajátosságával.
Mai szállásunk és étkezésünk kapcsán szeretnék köszönetet mondani Ruzsa polgármester asszonyának, Sánta Gizellának és szállásadónknak, Zsuzsinak és férjének! Minden tekintetben kivételes, színvonalas volt, őszinte köszönetünk érte, tökéletesen szolgálta a rövid pihenésünket!

Én is megyek most pihenni, köszönöm a figyelmeteket!!!!