Köszöntő

Amikor 2008-ban az Országos Kék Kör Futás végéhez érkeztem, rengeteg érzés kavargott bennem.

Egyrészt öröm és szomorúság (a sikeres teljesítés és a befejezés miatt), másrészt egy nagy kérdés: lesz-e lehetőség, idő, energia és állóképesség a tervezett és fontos újabb kör teljesítésére, a film folytatására és befejezésére.

Az élet néha egészen elképesztő dolgokat produkál, ennek is köszönhető ez az újabb honlap, vállalkozás. A 2008-as futással csak a tervezett út első felét teljesítettük, melynek lényege: bárki bármire képes, ha elképzel, kigondol valamit, ha fejben előtte végigjárja az adott utat, ha szembesül a problémákkal, kihívásokkal és alkalmasnak találja magát ezek legyőzésére. Mert a nagy dolgok – ahogyan azt már sokszor és sok helyen elmondtam – mindig fejben dőlnek el.
Ám ez még csak a dolgok, a feladat egyik fele. A másik – és ez talán még fontosabb az elsőnél – az, hogyha odaállsz az út elejére, akkor azon végig kell menned! Mellébeszélés, magyarázkodás, kifogások keresése nélkül!
Ez úgy igaz az én munkámra, mint az élet bármely területére, legyen az fizikai vagy szellemi munka, önállóan vállalt vagy a cégünk által megfogalmazott kihívásokra.

Új dimenziókat kerestem és találtam e feladatok elvégzése során, melyek csak látszólag voltak teljesíthetetlenek: rájöttem, hogy minden rajtunk, a belső motivációnkon és akaratunkon múlik, minden más (pl. a körülmények) csupán a kifogásaink tárházát gyarapítja.

Célom az, hogy az én példám, teljesítményem hiteles legyen, az üzeneteket mindenki értse, és önmaga számára használja, hasznosítsa.

Sok vagy kevés ez? Döntse el ki-ki maga. Én nyugodt vagyok, mert mindig megvannak a konkrét közeli és távoli céljaim, melyek mentén végzem a napi tevékenységemet, úgy, mint eme vállalkozás esetében is.
Ezt az érzést kívánom mindenkinek, aki „útra kel”.


(Szarvas Mátyás)